Uitnodigingskaartjes / Berentraktaties / Traktatie rugzakje Slagroomsoesjes clown /
Koekjes bakken
/  Mickey of Minnie tractatie traktatie Ninja turtle
traktatie spookje traktatie lieveheersbeestjetraktatie zakjes / Paasbrood /
 Kleurplaten verjaardag  / Verjaardagskaarten / Verjaardagskaarten met versjes /
 Spelletjes Boekentips / links /

 


Hier vind je op verzoek, uitnodigingskaartjes voor je eigen knalfeest. Er zijn weer nieuwe kaartjes bij gekomen, klik op het kaartje om het groter te zien, kies dan voor openen vanaf vind je het kaartje leuk print je hem uit, of je slaat hem op, klik dan op je rechter muisknop en kies dan voor opslaan als.... Zodat je later voor alle vriendjes en vriendinnetjes een kaartje kan printen. Soms is het nodig om bijv. in een tekenprogramma of Word de kaart groter te maken op A4 formaat. 
Klik op sluiten [x] om hier terug te komen. Door de voorbeelden kan het even duren voordat alle plaatjes geladen zijn

Ook hebben wij verschillende traktatie tips. En boekentips over verjaardagen.
Wij wensen je alvast veel plezier met de voorbereiding op je verjaardag en ... alvast gefeliciteerd!
Ook hebben we nu allerlei tips voor spelletjes, heb je zelf nog een leuk idee, mail ons dat dan ook.

 

 

 

Uitnodigingskaartjes: 
De kaartjes zijn zo gemaakt, dat wanneer je ze uitgeprint hebt in vieren moet vouwen, wil je het echt netjes doen, plak je het papier aan elkaar. Je moet de kaart eerst door de helft vouwen en dan zo dat je de voor- en achterkant naast of boven elkaar hebt, vouw de kaart dan nogmaals doormidden.
Ik heb alle kaartjes opnieuw gescand, dus de kwaliteit is nu een stuk verbeterd!

uitn-algemeen.jpg (51566 bytes)  uitn-beren.jpg (40267 bytes)  uitn-dieren.jpg (51591 bytes)

uitn-feest.jpg (74835 bytes)  uitn-feest-alg.jpg (38212 bytes)  uitn-heksenfeest.jpg (47605 bytes)

uitn-komerbij.jpg (49151 bytes)  uitn-midwinterfeest.jpg (52974 bytes)  uitn-muizen.jpg (53508 bytes)

uitn-party.jpg (73025 bytes)  uitn-pipo.jpg (86682 bytes)  uitn-pippi.jpg (49923 bytes)

uitn-pokemon.jpg (40249 bytes)  uitn-prinsessenfeest.jpg (47045 bytes)  uitn-ridderfeest.jpg (43688 bytes)

uitn-zwemfeest-alg.jpg (50436 bytes)  uitn-zwemfeest-meisje.jpg (60561 bytes) 

Helaas kunnen wij niet op verzoek kaarten maken, het ontbreekt ons aan tijd!

 

 

 

Traktatie beertjes:
Omdat wij een drieling zijn en ieder in een andere klas zitten, heeft mama voor ieder van ons een traktatiemand gemaakt. Verschillende kleuren beertje met op hun buik: Hiep hiep hoera, <Naam kind> is 5 jaar!Klik hier om het voorbeeld van de traktatiebeertjes groter te zien

Wat heb je nodig: Gekleurd papier voor de beren en de stroken, wat verf, zwarte en rode stift, lijm, schaar, rozijnendoosjes.

 

 

Omtrek voor de tractatiebeertjesVoorbeeld stroken voor de traktatie beerNeem de omtrek over van de beer en de stroken, klik op de afbeelding om ze op ware grote te zien. Neem de maten over op gekleurd papier. Let op dat de stroken lang genoeg zijn, zodat deze om het rozijnendoosje past en dat er dan nog genoeg ruimte op de buik van de beer overblijft voor de tekst. Knip de beren en de stroken uit, verf de poten, oren, strik en snuit van de beer. Laat dat drogen. Schrijf de tekst op de bovenkant van de strook. Teken de snuit en de ogen van de beer met een zwarte viltstift. Plak de strook op de buik van de beer, wikkel er een doosje in en plak dit op de achterkant van de beer vast, leuk voordeel hiervan is, dat de beer blijft zitten.

Tip: In plaats van rozijnendoosjes kun je ook bijv. smartiedoosjes, schatkistjes, etc. gebruiken

 

 

 

 

 

Traktatie rugzakje  
Marlene was opzoek naar een rugzakje om te maken van karton of papier als afscheidskadootje voor mijn zoontje die nu naar de basisschool gaat en vond ik dit wel een originele tip, Marlene heeft er een voorbeeld van gemaakt.
rugzakje.jpg (95582 bytes)

Klik op de afbeelding hiernaast, dan zie je hem op ware grote en kun je hem uitprinten op stevig papier en als omtrek gebruiken, de stippellijnen zijn de plakranden, waar je moet vouwen staat erop, op de voorflap kun je de 2 lijnen insnijden, zodat de rugzak ook dicht kan.

 

 

 

 

Slagroomsoesjes clown:  
Met de verjaardag van mijn dochter Miranda (5) heb ik van slagroomsoesjes clowntjes gemaakt en dit was een groot succes.
Nodig: slagroomsoesjes, jam, hagelslag, kleine smarties (ik heb kleine doosjes van de Hema gehaald), ruitspek en parapluutjes.
D
e slagroomsoesjes heb ik aan de bovenkant met een beetje jam ingesmeerd en daarna heb ik daar wat hagelslag over gestrooid, zodat het op haar lijkt. Twee losse hagels in de lengte in de soesjes als oogjes en de smartie als neus. Daarna zet je het soesje op een ruitspek en zet je het vast met een parapluutje. Ik heb ze daarna nog op een papieren onderzetter gezet en op een mooie schaal op school gepresenteerd.
Deze tip voor een leuke traktatie kregen wij van: T. Vorenholt uit Tolbert

 

 

 

Koekjes bakken  
Je bent thuis en je houdt een kinderfeestje. Maak een kom met deeg wacht tot het feestje begint en laat ze maar beginnen met koekjes bakken.

Deze tip voor een leuk begin van een verjaardagsfeestje kregen wij van: Muriel

 

 

 

Mickey of Minnie tractatie  
Je knipt een Minnie of een Mickey uit maakt niet uit waar je dat op doet. Daarna teken je er een gezicht op. Dan plak je er een koffiefilterzakje achter en daar kun je chips of popcorn of zo in doen.
Deze traktatietip kregen wij van Steffanie.

 

 

 

Ninja turtle:
Neem een groene appel, en wikkel daarom heen een zure mat (snoep). Knip daar eerst 2 ogen uit. Teken met viltstift oogjes en een mond. Doe erbij een pizza (snoep) en klaar is je turtle.

 

 

 

Spookje  
Neem ook weer een groene appel, doe daar een stokje in. Doe eromheen een wit servetje en wikkel dat vast met dropveter. Teken oogjes en een mond en klaar is het spookje.

 

 

 

Een lieveheersbeestje:
Neem een eierkoek en doe daaromheen een stuk transparant of rode folie. Teken daarop het kopje en wat stippen. Klaar is ie.
Deze en de traktaties van de Ninja en Spookje kregen wij van Silvia

 

 

 

Traktatiezakjes:
Eenvoudig te maken en makkelijk om te gebruiken voor de kinderen.

Hartelijke groet, Pieternel Kossen

 

 

 

Paasbrood:
Mijn zoontje is jarig rond Pasen. En omdat Pasen met brood te maken heeft heb ik als, traktatie kleine broodjes gebakken in terracotta potjes, ik heb de terracotta potjes vanbinnen bekleed met aluminiumfolie (of bakpapier) het brooddeeg verdeeld over de potjes zodat er een rond bolletje nog bovenuit komt, en gebakken in de oven, daarna een strikje erom heen.Daarna nog ingepakt in doorzichtig folie met maankaartje.Het kijkt heel leuk en het brood droogt niet zo gauw uit.
Het was een groot succes!
Dit is ook een leuk idee om dit in een grote terracotta pot te doen met een mooie gele strik, gezellig op de ontbijttafel met Pasen.
Groetjes Monique

 

Kleurplaten verjaardag:  

verjaardag-de taart  verjaardag-Beertje Paddington is jarig!  verjaardag-blindemannetje spelen  verjaardag-de jarige job

verjaardag-kaarsjes uitblazen  verjaardag-polonaise op het verjaardagsfeestje  verjaardag-het feest  verjaardag-kaarsjes uitblazen

verjaardag-kado's uitpakken  ballonnen  beer is jarig  jongen met taart

meisje met taart

 

 

 

 

Verjaardagskaarten:  
Altijd leuk om iemand die jarig is te verrassen met een eigen gekleurde kaart, zoek een kaart uit die je leuk vind, print hem uit en kleuren maar! Vouw de kaart (A-4) dubbel, zo kun je aan de binnenkant iets leuks (laten) schrijven.
Je kunt de kaart eerst bekijken door erop te klikken, dan kun je hem uitprinten of opslaan. Wil je terug, klik op het kruis rechtsboven.

   

   

   

   

 

 

 

 

Verjaardagskaarten met versjes:
Klik op de kaart voor de vergroting, je kunt dan ook de kaart meteen uitprinten of opslaan.

   

   

 

 

 

Spelletjes  
Bij een verjaardagsfeest horen natuurlijk ook spelletjes, hieronder wat suggesties wat je allemaal kunt doen om iedereen gezellig bezig te houden:

 

 

 

Boekentips:
Hier vind je titels van boeken die te maken hebben met het vieren van een verjaardag.

 

Andere leuke links, voor als er iets te vieren valt.

De Site met leuke en handige tips, wanneer er iets te vieren valt.

Of kijk eens hier: Dé verjaardagssite van Nederland: www.jarigejob.nl

Op www.kinderpretpagina.nl  kun je samen met je ouders een fantastisch kinderfeestje uitzoeken. Er staan ideeën op in heel Nederland!

 

 

Heb je zelf nog een leuk idee, voor uitnodigingkaartjes of ideetjes voor je verjaardag of traktaties, mail ons die dan, klik op de jarige Pimboli en als je er een voorbeeld bij hebt, zou wel heel leuk zijn.

 

 

Terug naar het begin van Creakids