huis 1 / huis 2 / huis 3 /


Klik boven op dat geen wat jij wilt knutselen of
wandel door deze pagina dmv de schuifbalken, 
snel terug naar hier, klik dan
op de icoon onder de werkjes.


Huis 1:
Wat heb je nodig: 1 vouwblaadje, potloden of stiften, papier, lijm.

Je vouwt het schuine kruis (zie grondbeginselen) en daarna het rechte kruis.  Vouw je blaadje weer open. Vouw nu het dak, om een punt te krijgen vouw je de rechterkant van je vouwblaadje naar binnen op de rechte middenlijn, dit doe je ook met de linkerkant. Plak de punten met wat lijm vast.

Draai je blaadje om, nu kun je de deur en ramen op je huis tekenen. Neem een papier waar je met wat lijm je huis opplakt, teken de schoorsteen en eventueel wolken op het blaadje.

 

 

 

Huis 2:
Wat heb je nodig: 1 vouwblaadje, lijm, eventueel stiften.

Vouw het schuine kruis (zie grondbeginselen). Vouw de vier punten naar binnen naar het midden van je vouwblaadje. Vouw 1 punt terug en plak de andere 3 punten met wat lijm vast. Draai je blaadje om en je hebt een smal huis.

Teken met stiften of potloden de deur en ramen op je huisje.

 

 

 

Huis 3:
Wat heb je nodig: 1 vouwblaadje, schaar, lijm, eventueel stiften of potloden.

Vouw je blaadje in 16 vierkantjes (zie grondbeginselen). Knip in het midden van je vouwblaadje aan de linker en rechterkant 1 vierkantje in. Vouw het puntdak door beide punten over 2 vierkantjes naar binnen te vouwen, plak er wat lijm aan. Vouw het ingeknipte gedeelte naar binnen en plak dat vast met wat lijm. Draai je blaadje om en je hebt een huis met een uitstekend dak. Plak dit eventueel op een papiertje en geef je huis, ramen en een deur, zoals jij dat mooi vind.

 

 

 

 

Terug naar het overzicht van vouwen