Hier dan de pagina, met schilderijtjes, wij hopen dat je ook met deze pagina vele mensen zult verrassen.

 

Schilderij met een leuke foto:
Wat heb je nodig: Een stukje hout (bijv. triplex), even groot stuk (gekleurd) karton, foto van jezelf of een leuke afbeelding, schaar, lijm, potlood, schilderijhaakje.
Zorg dat het stukje hout groter is dan je foto of afbeelding, minimaal 1Ĺ cm. Voor een mooier resultaat.

Neem het stuk karton, leg de foto er in het midden op en trek deze over precies langs de randen van de foto. Neem de foto weg en knip de rechthoek uit, door eerst een gat in het midden te maken, zodat je makkelijker kunt knippen langs de lijntjes. Plak de foto precies in het midden op het stukje hout, plak dan de kartonnen rand erom heen. Plak een schilderijhaakje aan de achterkant en klaar is je schilderij.

 

 

 

 

 

Schilderij van touw en aluminiumfolie:
Wat heb je nodig: Stevig A4 karton, touw, aluminiumfolie, lijm, schaar.

Maak met het touw een soort van tekening op het karton, en plak dit vast. Wanneer je daar aluminiumfolie overheen spant als je klaar bent, ontstaat er een schilderij in reliŽf. Om het extra mooi te maken kun je dit geheel plakken op een gekleurd karton dat iets groter is, waardoor je een echt schilderij krijgt. Je kunt er eventueel een schilderijhaakje achter plakken, zodat hij ook nog opgehangen kan worden.

 

 

 

 

 

 

 

3d herfstschilderij:
Wat heb je nodig: groot vel papier, kleurplaat over herfst of klik op de afbeelding rechts en print die uit, kleurpotloden, schaar, plaksel, kartonnen vouwstroken.

Geef het grote vel papier mooie herfstkleuren (rood, geel, oranje, bruin), zodat je hele vel gekleurd is en een mooie achtergrond word. Kleur de egeltjes, bladeren en paddestoel in en knip deze uit. Om er een 3d schilderij van te maken, heb je de kartonnen vouwstroken nodig. Vouw hiervan een soort van pootjes door de strookjes in drieŽn te vouwen gebruik voor de egeltjes en de paddestoel 2 strookjes. Je kunt eventueel achter de blaadjes ook 1 gevouwen strookje plakken. Plak de gevouwen strookjes met 1 stukje vast aan de egel of paddestoel, plak dan het andere strookje aan de egel of paddestoel met wat plaksel, plak dan de andere kant van de gevouwen strookjes op je mooie achtergrond. Daarna kun je de blaadjes op je achtergrond plakken en klaar is je schilderij.

 

 

 

 

Schilderij over vissen:
Wat heb je nodig: 1 A4 stevig papier, 1 A4 gekleurd papier, schaar, verschillende kleuren papier, stevig papier voor het visje, lapjes stof, stukje aluminiumfolie, prikpen, prikmat, plaksel (kinderlijm), verf, kwast, verfschort, oude kranten, lijm (=goede lijm).

Leg de kranten op de tafel en doe je verfschort aan. Verdeel je schilderij in tweeŽn. Gebruik de bovenkant voor de lucht en verf de lucht. Voordat je het water verft moet je eerst golven maken met lijm, laat de lijm goed drogen. Is de lijm opgedroogd dan schilder je het water. Daar waar je gelijmd hebt komen de golven te voorschijn. Laat het gehele werkje goed drogen.
Knip van het gekleurde papier een rand en plak deze op je schilderij. Zo kun je ook alvast het riet en gras langs de kant van het water knippen of scheuren. Zo ook de zon. Is je achtergrond droog, kun je alles erop plakken met wat plaksel. Voor de grote vis neem je een stukje steviger papier. Teken hierop een mooie vis, of laat dit door iemand doen. Vergeet vooral de schubben niet, die je uitprikt open vouwt, hierachter plak je een stukje stof. Dan mag je de vis op je schilderij plakken. Zo knip je nog wat visjes van stof, papier en stukje aluminiumfolie en plak je visje op. Het word een prachtig schilderij door de verschillende materialen en technieken.

 

 

 

 

 

 

Terug naar het overzicht van Knippen en Plakken Diversen