Dit is de pagina waar je bloemen kunt maken, wij wensen je fleurig plezier.

 

Tulp:
Wat heb je nodig: Stevig papier in de kleur voor de tulp, 2 verschillende kleuren groen papier, schaar, lijm.

Knip een mooie tulp uit
Knip van donkergroen een mooie dikke steel, knip van lichter groen 2 mooie blaadjes uit (of vraag iemand om de tulp, steel en blaadjes te tekenen op het papier, zodat je hem alleen maar uit hoeft te knippen)
Plak de tulp vast aan de steel en plak de blaadjes onderaan de steel vast.


tip 1: Wat heel erg leuk staat is om er meer te maken van verschillende kleuren en deze aan de onderkant van je raam te plakken.

tip 2: Je kan de tulp ook van dun gekleurd papier maken en wanneer je de tulp klaar hebt, deze plakken op papier

 

 

Tulp 2:
Wat heb je nodig: Blauw papier, groen papier, gekleurde cirkels, schaar, lijm.

Het blauwe papier word als achtergrond gebruikt en daar plak je alles op. Neem 3 verschillende kleuren cirkel en knip deze door midden (heb je geen cirkelpapier, trek een beker om). En helft van de cirkel knip je nogmaals doormidden. Plak de grootste op het papier (de ronding van de cirkel aan de onderkant) Plak hier de 2 andere helftjes tegenaan zodat de ronde kantjes samen een v vormen. Knip van groen papier stelen, blaadjes en gras en plak deze op het papier.

 

 

 

Bolletjes in de grond:
Wat heb je nodig: Blauw papier voor de achtergrond, kleurplaat bolletjes, bruin glanspapier, stiften of kleurpotloden, schaar, lijm

Print de kleurplaat uit (klik hier) Kleur de bloemen, knip ze uit, plak de bloemen op het blauwe papier, knip bruin glanspapier uit en plak dit over de bolletjes van de bloemen. Je werkje is klaar.

 

 

 

Tulp 3:
Wat heb je nodig: 2 ronde gekleurde vouwkartonnen, prikpen, prikmat, sitspapier (kan verschillende kleuren), paperclips, potlood, plaksel, lint.

Laat mama of papa een mooie tulp tekenen op 1 van de gekleurde kartonnetjes, leg de 2 ronde vouwkartonnetjes precies op elkaar, doe er paperclips aan, zodat ze niet meer kunnen verschuiven. Prik de bloem, de steel en de blaadjes uit. Haal de paperclips eraf en haal de 2 kartonnetjes voorzichtig van elkaar. Smeer de randjes om de uitgeknipte bloem op 1 van de kartonnetjes in met wat plaksel en leg een stukje sitspapier over de uitgeknipte stukjes bloem. Wil je het extra mooi maken, geef dan de bloem een andere kleur. Smeer de rand van het ronde karton in met wat plaksel en plak de andere er precies op. Maak een gaatje met je prikpen of perforator in het midden en doe er een stukje lint aan, zo kun je je bloem mooi ophangen. Je kan hem natuurlijk ook voor het raam hangen.